Neulominen harrastuksena

Jos neulominen oli ennen vanhojen mummojen puuhaa, on se nykyään kaikkea muuta. Neulomisesta on tullut trendikästä etenkin nuorten aikuisten keskuudessa. Vaikka suurin osa harrastajista on edelleen naisia, on moni mieskin uskaltanut ottaa puikot käsiinsä. Neulomisessa kiehtoo sen vapaus. Enää ei ole pakko neuloa, koska vaatteita saa kaupastakin jos haluaa. Nyt neulotaan siksi, että se on hauskaa. Lankoja saa kaikissa mahdollisissa väreissä. Netistä löytyy ohjeita, malleja ja jopa vertaistukea lukuisista neulontaryhmistä.

Voiko neulomisesta tulla ammatti?

Vaikka neulominen on useimmille pelkkä vapaa-ajan harrastus, on siitä joillekin tullut myös ihan oikea ammatti. Helppoa itsensä elättäminen neulomisella ei kuitenkaan ole, vaan se vaatii taakseen ennen kaikkea kannattavan idean, jonkin millä erottuu massasta. Se voi olla esimerkiksi jokin erikoinen malli tai keskittyminen neulesuunnitteluun. Vaihtoehtoisesti idea voi olla kokonaan uusi toimintatapa, kuten vaikka neulonta-aiheinen blogi tai somekanava. Kun yhden osa-alueen saa toimimaan, voi liiketoimintaa sitten yrittää laajentaa.

Miten päästä neulomisessa alkuun?

Aluksi ei kannata haaveilla ammatista, vaan tärkeintä olisi päästä harrastuksessa hyvään alkuun. Se onnistuu, vaikka et omaisi mitään aiempaa kokemusta neulomisesta. Löydät täältä hyviä tuotteita neulomisen alkutaipaleelle. Aluksi riittää, että hankit puikot ja valikoiman kauniita lankoja ja lähdet rohkeasti liikkeelle. Aloita perusohjeilla, mutta kun ne tuntuvat sujuvan, voit lähteä toteuttamaan itseäsi juuri omannäköiselläsi tavalla. Käytä värejä, nauti kättesi jäljestä. Ilahduta itseäsi tai läheistäsi tai lahjoita tuotoksiasi niitä tarvitseville. Ideoita löydät esimerkiksi Martoilta.